HeavyLights
 

Dit is een deel van mijn privé verzameling neon verlichting.

Altijd ben ik al gefascineerd van deze mooie authentieke vorm van verlichting. Het idee dat er iemand het glas heeft gebogen door deze glazen buisjes heet te stoken en er mooie sierlijke vormen en letters van kan maken. De kleur wordt bepaald door het gekozen gas, meestal Argon of Neon en door de gekozen fluorescentie poeder. Deze vorm van ambachtswerk is al ongeveer 100 jaar oud.

Hieronder mijn verzameling van neon verlichting. Soms heb ik wat dubbel of wil ik er afstand van doen, dan wordt deze te koop aangeboden onder aan deze pagina.USA MADE

USA MADE

USA MADE

USA MADE


USA MADE


USA MADE

USA MADE


USA MADE


ZELFBOUW

USA MADE


USA MADE


Oude Schaffers neonverlichting.

Schaffers was vroeger lange tijd de witgoed- en electronicazaak in Gennep. Helaas toen ik deze letters tegen kwam waren er ooit 2 letters gesneuveld. Toen kwam ik op het idee er maar de naam van mijn zoon van te maken. Zoals je kan zien zijn de 2 strepen de letters f geweest.

Van Schaffers naar Cas

Restaurante neon voor de opknapbeurt

Spuitwerk is klaar, nu nog wat nieuwe neonletters..

Voorzien van een paar nieuwe neonletters

Schoonmaken

Afkomstig van een hotel uit Amsterdam. Hier nog brandend te zien maar alle neonbuizen zijn helaas weg. Deze wordt in de toekomst weer voorzien van nieuwe neonbuizen.Oude neonverlichting gedemonteerd van een oud pand. De eigenaar had nog meer doosletters binnen liggen. Het woord THE SALOON ga ik zelf houden, de overige woorden worden verkocht zodra ze werken.


TE KOOP

Antiek en Restaurant weer werkend gemaakt, deze worden te koop aangeboden.

TE KOOP

TE KOOP

Deze coffee neon komt uit een terminal van een vliegveld. Ik had er 2 kunnen bemachtigen, dus dubbel, daarom verkoop ik de coffee neon van de foto.

TE KOOP

Deze neon is afkomstig uit een terminal van een vliegveld. Aangezien ik er 3 van heb bied ik deze te koop aangeboden. Diameter is circa 90cm.

TE KOOP

Mooie FARM FOOD+DRINKS neon helder wit verlicht.

TE KOOP, mooie MATCHPOINT neon verlichting van circa 4 meter lang.